A doua stație rusească de radiolocație Yakhroma va fi instalată în Chukotka, până în anul 2030  

foto 1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 12.01.2021, citând o sursă din cadrul complexului Militar Industrial, că noua stație de radiolocație Yakhroma, care va intra în compunerea Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete, va fi construită, până în anul 2030, pe litoralul Mării Chukotka.

“Până în anul 2030, este planificată construirea unei stații de radiolocație de tip Yakhroma, în raionul Mării Chukotka. Stația va funcționa în regim complet automatizat, fără să fie necesară prezența permanentă a personalului uman în obiectiv”, a precizat sursa.

La sfârșitul lunii decembrie 2020, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, la reuniunea de bilanț a Colegiului Ministerului Apărării, că, în anul 2021, va începe construirea primei stații de radiolocație Yakhroma, la Sevastopol.

După cum a precizat ulterior o sursă aagenției Tass, stația de radiolocație Yakhroma nu are analog în lume. Aceasta va lucra în patru game de unde: metrice, centrimetrice, decimetrice și milimetrice, cu o deschidere de 270 de grade.

În prezent, Sistemul de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete al Federației Ruse include două eșaloane: unul cosmic, format din patru sateliți de tip Tundra, și unul terestru, în componența căruia se află o rețea de stații de tip Voronezh ce acoperă toate direcțiile periculoase pentru lansarea de rachete.

Misiunea de bază a sistemului constă în identificarea, în cel mai scurt timp posibil, și escortarea rachetelor balistice lansate împotriva teritoriului Federației Ruse sau aliaților acesteia.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s