Piloții Aviației Operativ-Tactice din sud-vestul Federației Ruse au primit vaccinul Sputnik-V împotriva coronavirusului

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 13.01.2021, că întregul personal de zbor al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a fost vaccinat împotriva infecției cu noul coronavirus CIVID-19 cu cel mai recent medicament Sputnik-V.

Conform graficului aprobat la nivelul Regiunii Militare Sud, primii care au fost vaccinați au fost piloții de pe avioanele de luptă și de pe elicopterele aflate în serviciu pentru apărarea spațiului aerian al Federației Ruse.

Vacccinul a fost oferit tuturor categoriilor de militari, respectiv ofițeri, militari angajați pe bază de contract sau militari în termen. Până în prezent, peste 6.000 de militari și personal medical din Regiunea Militară Sud au primit ambele doze de vaccin, iar peste 13.000 de militari au fost vaccinați doar cu prima doză.

Până la sfârșitul lunii februarie, facilitățile medicale ale regiunii intenționează să vaccineze aproximativ 70% din personalul marilor unități și unități militare.

Vaccinarea împotriva infecției cu noul coronavirus se efectuează pe bază de voluntariat, militarii și salariații civili exprimându-și acordul scris în acest sens.

Până în prezent, Regiunea Militară Sud a primit peste 23.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

În primul rând, vaccinul a fost administrat medicilor militari și civili, aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, comandanților organelor de conducere militară ale regiunii și militarilor aflați în serviciul de luptă.

Pe timpul vaccinării, nu au fost constatate cazuri de complicații sau intoleranță la vaccin. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La sfârșitul lunii noiembrie 2020, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că aproximativ 400.000 de militari vor fi vaccinați împotriva coronavirusului.

După cum au informat reprezentanții ministerului, vaccinarea în masă a militarilor ruși a început pe 02.12.2020. Primele structuri care au primit vaccinul Sputinik-V au fost Flota de Nord, Regiunea Militară Sud și Regiunea Militară Centru.

La Flota rusă din Marea Neagră, primele doze de vaccin au sosit pe 22 decembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s