Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a FRMN a desfășurat un complex de exerciții pe mare  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 13.01.2021, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un complex de exerciții navale, în acvatoriul Mării Negre.

Potrivit planului acestora, în timp ce nava desfășura activități de pregătire pe mare, potrivit destinației, mijloacele de observare ale acesteia au identificat întrebuințarea de către adversarul convențional a armamentului de rachete.

Echipajul de apărare antiaeriană de la bordul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a respins atacul cu rachete al adversarului, folosind armamentele de artilerie antiaeriană de la bord.

La primirea datelor despre țintă, militarii unității de luptă rachete și artilerie au efectuat un atac de răspuns, executând lansări electronice de rachete Kalibr.

Între altele, în timpul activităților de pregătire pentru luptă, echipajul navei a executat trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei. De asemenea, marinarii de la bord au efectuat aruncări practice de grenade, pentru contracararea acțiunilor grupelor de diversiune submarine ale adversarului, în timpul staționării navei într-o radă necunoscută.

Exercițiile au fost efectuate într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă al FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Aceasta a fost introdusă în dotarea FRMN pe 28.12.2019.

În compunerea brigăzii se mai află alte două nave de acest tip (Proiect 21631), respectiv Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo.  

În prezent, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek îndeplinește misiuni în Marea Maditerană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s