Bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au executat zboruri de instrucție pe timp de noapte  

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 18.01.2021, că piloții și navigatorii marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune din Regiunea Saratov au efectuat zboruri pe timp de noapte cu bombardierele strategice Tu-160.

Echipajele aeronavelor au executat decolări și aterizări, deplasarea după un traiect de zbor și într-un raion indicat, precum și elemente de colaborare cu grupa de conducere a zborurilor, în condiții de vizibilitate redusă și pe timp de noapte.

“Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al marii unități. O particularitate a schimbului de zbor a constat în faptul că acesta a avut loc la temperaturi mai mici de minus 20 de grade”, a precizat comandantul marii unități, general maior Oleg Pchela.

La sol, personalul tehnic și ingineresc a îndeplinit normative privind deservirea și pregătirea avioanelor pentru decolarea următoare, în intervalele de timp stabilite.

În total, în timpul schimbului de zbor au fost efectuate 10 decolări, fiind implicate 20 de unități de tehnică auto și specială aparținând batalionului de asigurare tehnică a aerodromului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă s-au desfășurat în cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). În dotarea diviziei se află bombardiere strategice purtătoare de rachete de croazieră de tip Tu-160 și Tu-95MS.

Din fotografiile publicate pe site-ul Ministerului rus al Apărării rezultă faptul că la schimbul de zbor au participat bombardierele Tu-160 cu denumirile Andrei Tupolev, număr de bord 18 roșu, și Vasili Senyko, număr de bord 11 roșu.

În aceste zile, este așteptată și efectuarea primului zbor de patrulare al bombardierelor strategice rusești din acest an. Acesta va fi efectuat cu avioane de tip Tu-160 sau Tu-95MS, probabil în raioane din Marea Norvegiei și Oceanul Atlantic. Un indiciu în acest sens este reprezentat de aducerea pe aerodromul nordic din Olenya (Regiunea Murmansk) a unui avion Awacs de tip A-50U. Potrivit unor postări de pe Twitter este vorba despre aeronava cu numărul de înregistrare RF-93952, număr de bord 45 roșu.

2
Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s