Flota rusă din Marea Neagră a desfășurat în poziție de luptă un divizion de rachete de coastă Bastion  

1

Postul de televiziune Zvezda a informat, pe 18.01.2021, că Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat în poziție de luptă un divizion de rachete de coastă antinavă de tip Bastion.

Complexele au fost deplasate în raionul desemnat, unde au fost instalate și au îndeplinit misiuni de căutare a țintelor. După simularea întrebuințării în luptă, acestea au efectuat schimbarea pozițiilor de tragere.

De regulă, complexele sunt amplasate în zona de coastă. Pentru funcționarea corespunzătoare a acestora, este necesară selectarea cu grijă a pozițiilor de amplasare. Cele mai bune locuri pentru complexele de rachete de coastă Bastion sunt cele cu vedere directă la mare, de unde se poate monitoriza situația de la suprafața apei.

Complexele Bastion sunt destinate pentru a distruge nave de suprafață de diferite clase și tipuri. Bătaia maximă de rachetei întrebuințate de către acestea este de aproximativ 600 de kilometri. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În compunerea standard a unui divizion de rachete de coastă K-300 Bastion-P se află:

– patru instalații de lansare autopropulsate K-340P, cu câte două containere pentru transport și lansare a rachetelor Yakhont (echipaj trei militari);

– una sau două mașini de conducere a luptei (echipaj cinci militari);

– o mașină de asigurare a serviciului de luptă;

– patru mașini de transport și reîncărcare K342P.

Acest lucru înseamnă că un divizion poate să lanseze opt rachete la o salvă și alte opt rachete după reîncărcare.

Trebuie precizat faptul că, pe lângă rachetele Yakhont, complexul Bastion poate să folosească și rachete Onyks.

Divizionul FRMN desfășurat în poziție de luptă aparține Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din subordinea Corpului 22 Armată – Simferopol. În compunerea brigăzii se află două divizioane de rachete cu complexe mobile Bastion, un divizion de rachete cu complexe mobile Bal și un divizion cu complexe staționare Utes.

Corpul de armată al FRMN mai include încă o brigadă de rachete și artilerie de coastă dislocată în Ținutul Krasnodar. Este vorba despre Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa, structurată în trei divizioane dotate cu complexe de rachete Bastion și Bal, precum și cu complexe de artilerie de coastă Bereg.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s