Războiul centrat pe rețea. În Rusia a fost executat un exercițiu privind ducerea unei lupte de tip nou  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 19.01.2021, că, pentru prima dată, în armata rusă, a fost efectuat un nou tip de exercițiu (centrat pe rețea), în care au fost întrebuințate instalații de artilerie autopropulsate de tip Msta.

“Artileriștii au desfășurat, pentru prima dată, întrebuințarea unui divizion de tunuri autopropulsate Msta-S-M2 într-un sistem unic de conducere a focului în Regiunea Bryansk. Echipajele acestora au folosit aparatura sistemului unic de conducere la nivel tactic (ESU TZ) pentru schimbul de date și corecția focului, în regim de timp real”, se arată în comunicatul de presă.

La manevre au participat artileriștii diviziei de infanterie moto din Elnaya a armatei de arme întrunite a Regiunii Militare Vest. Au fost prezenți aproximativ 500 de militari și 25 de unități de tehnică de luptă.

Conceptul de război centrat pe rețea implică faptul că toți participanții la luptă sunt integrați într-o rețea informațională, colectează date de cercetare și coordonează conducerea trupelor și armamentelor. Susținătorii acestei abordări consideră că este esențial să se obțină superioritatea informațională față de adversar.

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest a precizat că noua aparatură a sistemului de conducere la nivel tactic permite transmiterea informațiilor la dispozițivele de dirijare și conducere. Cu ajutorul acestora, conducerea diviziei este capabilă să îndeplinească mai rapid misiunile. Focul de artilerie a fost corectat cu ajutorul dronelor și altor sisteme de cercetare.

“Împreună cu îndepăratea automatizată a carcaselor proiectilelor trase și folosirea sistemului de navigație, militarii au reușit să obțină o cadență de tragere de până la 10 proiectile pe minut”, au mai precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Aparatura ESU TZ a fost dezvoltată de concernul Sozvezdie, parte a holdingului Roselektronika din cadrul corporației de stat Rostec. Pe lângă tunurile Msta, cu astfel de echipamente au fost dotate și noile tancuri T-90M Proryv.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s