Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au îndeplinit misiuni de patrulare în zona arctică  

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 19.01.2021, două bombardiere strategice purtătoare de rachete de tip Tu-160 au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Oceanului Înghețat de Nord, Mării Barents și Mării Albe.

Durata zborului a fost de 14 ore. În timpul acestuia, echipajele aeronavelor Tu-160 au efectuat realimentarea în aer.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Arcticii, Oceanului Atlantic de Nord, Mării Negre și Mării Caspice, precum și Oceanului Pacific.

Totae zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zborul efectuat de bombardierele strategice Tu-160 a fost primul de acest gen efectuat de la începutul anului 2021.

Aeronavele aparțin Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

În zilele trecute, de pe aerodromul din Engels au fost desfășurate zboruri de instrucție cu bombardiere strategice Tu-160. Între aeronavele participante la activități au fost identificate avioanele cu denumirile Andrei Tupolev, număr de bord 18 roșu, și Vasili Senyko, număr de bord 11 roșu. Este posibil ca cel puțin una dintre aceste aeronave să fi participat și la misiunea de patrulare din 19 ianuarie.

Zborul din zona arctică a fost confirmat și pe Twitter. Potrivit utilizatorilor ruși, cele două bombardiere Tu-160 au întrebuințat indicativele 60942 și 60943.

De asemenea, trebuie menționat faptul că, pe 16 ianuarie, pe aerodromul din Oelenya a fost adus de la Ivanovo un avion AWACS de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-93952 și numărul de bord 45 roșu. Acesta a coordonat zborul bombardierelor strategice. 

Update:

La misiunea de patrulare au participat trei avioane Tu-160, cu indicativele 60941, 60942 și 60943, trei avioane Il-78, cu indicativele 14505, 14506 și 14507, și un avion A-50U (RF-93952).

Dintr-un material video postat pe Twitter de Ministerul rus al Apărării rezultă că cele două avioane Tu-160 participante la misiune au fost Vladimir Sudets, număr de bord 15 roșu, și Vasili Senyko, număr de bord 11 roșu. Este posibil ca a treia aeronavă, care a rămas probabil în apropierea frontierelor Federației Ruse, să fi fost Andrei Tupolev, număr de bord 18 roșu.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s