Aviația rusă din Crimeea a desfășurat o operațiune de căutare și lovire a distrugătorului american Donald Cook

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit unor postări ale utilizatorilor ruși de pe Twitter, pe 23.01.2021, Aviația rusă din Crimeea a desfășurat o operațiune deasupra apelor neutre ale Mării Negre, pentru detectarea și distrugerea navei americane Donald Cook.

La activități au participat șase avioane de luptă, între care două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M.

foto 1

Trebuie remarcat faptul că tehnica de aviație provine atât de la Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), cât și de la structuri ale Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Astfel, avioanele de vânătoare Su-30SM au decolat de pe aerodromul din Saki al Regimentului 43 Aviație de Asalt aparținând Aviației navale a FRMN. Aeronavele Su-27 provin de la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. De asemenea, avioanele de bombardament Su-24M aparțin unui al doilea regiment al diviziei, respectiv Regimentul 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe.

În același timp, trebuie precizat că nu este pentru prima dată când Aviația rusă dislocată în Crimeea desfășoară acțiuni de acest tip împotriva unor distrugătoare americane aflate în Marea Neagră.

foto 2

Un atac aproape similar cu cel din 23 ianuarie a fost executat și pe 24 noiembrie 2020, asupra aceluiași distrugător Donald Cook, aflat într-un raion maritim situat la sud-est de Constanța. La activități au participat două avioane de vânătoare Su-27, două avioane de vânătoare multirol Su-30SM și două avioane de bombardament Su-24M. Aeronavele Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek, iar cele de tip Su-30SM și Su-24M de pe cel din Saki.

foto 3

De asemenea, pe 27.06.2020, zece avioane dislocate în Crimeea au simulat un atac aerian asupra distrugătorului USS Porter, aflat în Marea Neagră, în zona Georgiei. Șase avioane de luptă (patru bombardiere Su-24M și două avioane de vânătoare Su-30SM) au decolat de pe aerodromul din Saki, iar alte patru (avioane de vânătoare Su-27) de pe aerodromul din Belbek. Acțiunile acestora au fost coordonate de un avion Awacs de tip A-50U, care a evoluat în centrul Mării Negre.

Sursa: twitter.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s