Noua stație de radiolocație Yakhroma din Crimeea va fi superioară stațiilor rusești de tip Voronezh  

1

După cum a anunțat recent ministrul rus al apărării, Sergehi Șoigu, în anul 2021, în Crimeea, va începe construirea unei noi stații de radiolocație de tip Yakhroma. Trebuie remarcat faptul că, în pofida secretului strict asupra majorității informațiilor, din datele disponibile se poate aprecia că aceasta va fi superioară stațiilor actuale de tip Voronezh.

Acestea din urmă, de altfel, sunt considerate, în prezent, cele mai bune radare dincolo de linia orizontului din lume. Partea pe unde lungi a radarelor este capabilă să detecteze ținte la o distanță de până la 6.000 de kilometri și o altitudine de până la 8.000 de kilometri. În același timp, partea de unde decimetrice determină coordonatele cu o precizie ridicată și poate escorta până la 500 de obiecte ale adversarului, iar partea pe unde scurte redirecționează rachetele de interceptare către ele. Până în prezent, 10 astfel de stații au fost desfășurate în Rusia, care vor acoperi pe deplin lungimea tuturor granițelor țării.

Cu toate acestea, stațiile de tip Voronezh au și dezavantaje. În special, pentru a asigura funcționarea tuturor celor trei benzi, este necesară desfășurarea mai multor complexe, ceea ce complică sincronizarea și întreținerea acestora. În plus, unghiul de vizionare al stației este limitat la 160-240 de grade.

În consecință, noua stație de radiolocație modernă Yakhroma a fost concepută pentru a rezolva toate problemele de mai sus. În pofida secretului strict, se știe deja că o gamă de radare a noii stații va putea funcționa simultan în trei benzi. În plus, radarul din Crimeea va primi un unghi de vizualizare mai mare de 270 de grade, iar distanța de detectare a țintei va crește cu 2.000 de kilometri.

Astfel, noua stație Yakhroma, care va fi construită în Peninsula Crimeea, va putea să preia controlul asupra întregului spațiu din jurul Rusiei, cu excepția Extremului Orient. Cu toate acestea, până în 2030, partea rusă intenționează să construiască o a doua astfel de stație în Chukotka, ceea ce va permite „blocarea” Chinei, Japoniei, Oceanului Pacific până la ecuator, precum și Alaska, Canada și SUA până la frontiera mexicană.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s