În anul 2021, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, vor fi introduse 10 nave de luptă și auxiliare  

1

Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), viceamiral Serghei Osipov, a declarat, pe 30.01.2021, că, până la sfârșitul anului, în compunerea flotei vor fi introduse șase nave de luptă și patru nave auxiliare noi.

“Până la sfârșitul anului 2021, vom mai primi în dotare încă șase nave de luptă și patru nave auxiliare noi”, a precizat Osipov, citat de agenția de presă Interfax, în timpul ceremoniei de la Sevastopol de arborare a drapelului Forțelor Navale pe noua navă mică purtătoare de rachete Grayvoron.

Cu o zi înainte, pe 29 ianuarie, la Kerci, a fost organizată o ceremonie de lansare la apă a noii nave de patrulare Serghei Kotov. Aceasta urmează să fie predată FRMN până la sfârșitul anului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor date comunicate anterior de reprezentanții FRMN, în anul 2020, în dotarea flotei au fost introduse 16 nave noi de luptă și auxiliare. În acest fel, dotarea FRMN a fost refăcută în proporție de 70%.

Dotarea masivă a FRMN cu nave de luptă și submarine noi a început în anul 2014, după integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă. Accentul a fost pus pe platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. În prezent, FRMN dipune de 16 platforme de acest tip, între care: șase submarine Proiect 636.3, trei fregate Proiect 11356, trei nave de patrulare Proiect 22160 și patru nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631.

Surse: militarynews.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s