Nava amiral a FRMN, crucișătorul Moscova, se pregătește pentru ieșirea în poligoanele maritime  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 03.02.2021, că echipajul crucișătorului Moscova, nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a îndeplinit misiuni speciale de curs K-1, care reprezintă începerea în fiecare an a unei prime etape în sistemul de admitere a marinarilor la îndeplinirea de misiuni potrivit destinației.

Pe timpul activităților, marinarii au desfășurat o serie de exerciții privind pregătirea crucișătorului pentru luptă și marș, ducerea luptei pentru vitalitatea navei, în timpul staționării în punctul de dislocare permanentă, precum și antrenamente de apărare antiaeriană și antidiversiune.

De asemenea, echipajul crucișătorului a îndeplinit algoritmi de acțiune în timpul întrebuințării complexului principal de rachete al navei, precum și normative de deservire a armamentelor și de încărcare a munițiilor la bord.

Următoarea etapă de pregătire pentru luptă a personalului crucișătorului Moscova va consta în ieșirea navei din punctul de dislocare permanentă în poligoanele maritime, pentru întărirea coeziunii echipajului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova face parte din Divizia 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN, fiind singura navă de rang I din compunerea flotei.

După o perioadă lungă de inactivitate, determinată de reparațiile la care a fost supus crucișătorul în ultimii ani, nava urmează să revină în prim-planul activităților de pregătire pentru luptă ale FRMN.

Probabil, în zilele următoare, crucișătorul va ieși pe mare, unde va îndeplini misiuni de curs de tip K-2 (activități individuale ale navei potrivit destinației). Este posibil ca, după finalizarea acestora, crucișătorul să fie deplasat în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s