Rusia a lansat o rachetă Soyuz-2, care a plasat pe orbită un satelit cu destinație militară  

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat că, pe 02.02.2021, un echipaj al Trupelor Cosmice a lansat, de pe Cosmodromul Plesetsk, o rachetă purtătoare Soyuz-2.1b, având la bord un aparat cosmic aparținând Ministerului rus al Apărării.

“Marți, 02 februarie, la ora 23.45 (ora Moscovei), de pe instalația de lansare numărul 4 a Cosmodromului 43 de stat al Ministerului Apărării (Cosmodromul Plesetsk) din Regiunea Arkhanghelsk, a fost efectuată lansarea unei rachete purtătoare de clasă medie Soyuz-2.1b, cu un aparat cosmic cu destinație militară la bord”, se precizează în comunicatul de presă, preluat de agenția Interfax.

“La ora 23.47 (ora Moscovei), racheta a fost preluată pentru escortă de către mijloacele terestre de la Centrul Spațial Principal de Testare G.S. Titov al Trupelor Cosmice din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse”, au menționat reprezentanții militari ruși.

Satelitul militar a fost plasat pe orbită în regim normal. Acesta a primit denumirea de Cosmos-2549 și a început să lucreze în interesul Ministerului rus al Apărării.

Este prima lansare din anul 2021 de pe Cosmodromul Plesetsk a unei rachete purtătoare de tip Soyuz-2. Ultima lansare de acest tip a fost efectuată pe 03 decembrie 2020.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s