În cadrul Aviației Strategice a Federației Ruse, a fost executat un exercițiu tactic de zbor  

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.02.2021, că, în Regiunea Saratov, la baza marii unități a Aviației cu rază lungă de acțiune, s-a desfășurat un exercițiu tactic de zbor, cu participarea unei escadrile de bombardiere strategice de tip Tu-95MS.

Pe timpul exercițiului, în cadrul unui episod tactic, echipajele avioanelor au îndeplinit misiuni de scoatere a tehnicii de aviație de sub atacul adversarului convențional, de redislocare pe un aerodrom operativ, precum și de executare a unui atac de răspuns.

Activitățile planificate în timpul exercițiului s-au desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al marii unități, cu implicarea personalului de conducere al regimentelor de aviație din Regiunile Kaluga, Murmansk și Saratov.

“După desfășurarea lecțiilor teoretice, pentru participanți a fost executat un exercițiu tactic de zbor demonstrativ, în care cele mai complexe și mai frecvent întâlnite probleme au fost examinate în detaliu și vizual. După sosirea în locurile de dislocare permanentă, conducerile regimentelor de aviație vor organiza exerciții tactice de zbor cu unitățile subordonate, în baza experiențelor obținute”, a declarat șeful de stat major al marii unități, locotenent colonel Nail Faizulin.

Exercițiul tactic de zbor a fost executat sub conducerea comandantului marii unități, general maior Oleg Pchela. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de instrucție pentru luptă au fost executate în cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Pe lângă cele două regimente de aviație de bombardament dislocate la Engels și dotate cu bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, în compunerea diviziei se mai află două regimente dotate cu bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Acestea sunt dislocate la Shaykovka (Regiunea Kaluga) și Olenya (Regiunea Murmansk).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s