Deși nu l-a impus încă la trupele proprii, Rusia încearcă promovarea tancului T-14 Armata la export  

foto

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 04.02.2021, citând Serviciul de presă al companiei Roroboroneksport, că noul tanc rusesc T-14 Armata a obținut documentele necesare pentru export și urmează ca, în scurt timp, să fie prezentat, pentru prima dată, în străinătate.

“Pentru tancul T-14 Armata a fost emis un pașaport publicitar și în viitorul apropiat veți vedea debutul său în străinătate”, au precizat reprezentanții companiei Roroboroneksport.

Cea mai apropiată expoziție internațională de tehnică militară cu participarea întreprinderilor de apărare din Rusia, inclusiv a Uralvagozavod, dezvoltatorul tancului T-14 Armata, va fi IDEX-2021 din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care se va desfășura în perioada 21-25 februarie.

Anterior, directorul general al Roroboroneksport, Alexandr Mikheev, a informat despre începerea consultărilor cu partenerii străini pentru livrarea noilor tancuri.

Serviciul de presă al Roroboroneksport a precizat, de asemenea, că, în anul 2020, pe piețele străine a fost scoasă și noua platformă de luptă pe roți de tip Bumerang.

Tancul T-14 Armata este singurul tanc din lume de generația a treia. Acesta este destinat pentru ducerea luptei în contact direct cu adversarul, sprijinirea subunităților de infanterie moto aflate în ofensivă, precum și pentru distrugerea forței vii a adversarului, aflată în adăposturi și spații închise.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s