Pe fondul prezenței distrugătoarelor americane în Marea Neagră, trupele ruse din Crimeea au executat lansări de rachete

foto Bal

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.02.2021, echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bal aparținând marii unități de rachete și artilerie au executat lansări de rachete asupra unei ținte maritime.

“Potrivit planului exercițiului, un divizion de rachete de coastă dotat cu complexe Bal, care îndeplinea misiuni potrivit destinației într-un raion de poziție din Peninsula Crimeea, a descoperit o navă de luptă a adversarului convențional și a început escortarea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă al Statului major al FRMN, preluat de agenția Interfax.

Rolul navei de luptă a adversarului convențional a fost jucat de o țintă-scut, amplasată în acvatoriul Mării Negre.

“După primirea semnalului de întrebuințare a armamentului de rachete, echipajele complexelor da rachete Bal au executat trageri asupra țineti. Ca urmare a lovirii cu precizie a acesteia, ținta a fost distrusă”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Lansările de rachete, care au fost executate în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea, au fost efectuate în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic cu lansări practice de rachete a fost efectuat în cadrul Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol aparținând Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN. În compunerea brigăzii se află patru divizioane de rachete, din care trei sunt dotate cu complexe de rachete mobile și unul cu complexe staționare. Este vorba despre două divizioane de tip Bastion, un divizion de tip Bal și un divizion de tip Utes (staționar).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansările de rachete, care poate fi vizionat aici.

Activitățile de pregătire pentru luptă au fost planificate și desfășurate pe fondul celei mai importante prezențe navale a SUA în Marea Neagră din ultimii ani. În prezent, în regiune se află distrugătoarele Donald Cook și Porter, precum și petrolierul Laramie.

În replică, forțe și mijloace din cadrul FRMN au simulat lovirea navelor americane cu aviația, cu complexe de rachete de coastă Bastion și Bal, precum și cu nave de luptă aflate în acvatoriul Mării Negre.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s