O dronă de cercetare americană a zburat în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.02.2021, o dronă ce cercetare americană a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre, în spațiul aerian al Georgiei și, probabil în spațiul aerian al Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri.

1

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Peninsula Crimeea, după care s-a deplasat în spațiul aerian al Georgiei.

2

Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat atât trupele ruse din Nagorno-Karabah, precum și cele din Abhazia și Osetia de Sud.

3

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând pe lângă Peninsula Crimeea și deplasându-se, probabil către spațiul aerian al Ucrainei. Este posibil ca, în continuare, aceasta să efectueze mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

Este pentru a treia oară de la începutul anului 2021 când drona zboară în Regiunea Mării Negre. Primul zbor a fost efectuat pe 07.01.2021, iar cel de-al doilea pe  21.01.2021.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

Update: traiectul final.

1

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s