Repetiție pentru Zircon: Submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă Kalibr

foto

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 05.02.2021, submarinul nuclear Severodvinsk a distrus o țintă de coastă amplasată într-un poligon din Regiunea Arkhanghelsk cu ajutorul unei rachete de croazieră de tip Kalibr.

“Astăzi, submarinul Severodvinsk a lansat o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte din poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk. Lansarea rachetei a fost efectuată în regim normal, din imersiune, din unul dintre poligoanele de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord din Marea Barents. Racheta de croazieră, după ce a parcurs o distanță de câteva sute de kilometri, a lovit cu precizie ținta amplasată în poligon”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția de presă Tass.

Submarinul nuclear Severodvinsk este primul submarin Proiect 885, din clasa Yasen. Acesta este primul submarin purtător de rachete de croazierră de tip Kalibr din dotarea Flotei de Nord. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, lansarea unei rachete de croazieră de tip Kalibr de la bordul submarinului Severodvinsk face parte din procesul de pregătire a acestuia în vederea participării la testarea noii rachete hipersonice Zircon.

Potrivit planurilor curente ale conducerii Forțelor Navale ale Federației Ruse, în a doua parte a anului 2021, submarinul Severodvinsk se va alătura fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord, de la bordul căreia au loc lansările-test ale noii rachete. Este planificat ca submarinul să efectueze cel puțin trei lansări ale rachetei hipersonice Zircon.

 Pe parcursul anului 2021, fregata Amiral Gorshkov urmează să execute patru teste ale rachetei Zircon. Anterior, în anul 2020, de la bordul acesteia au fost efectuate trei lansări.

Reprezentanții ruși intenționează ca, în anul 2021, să finalizeze testele de stat ale rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon, în așa fel încât, în anul 2022, aceasta să poată fi introdusă în dotare.  

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s