Distrugătorul american Donald Cook a intrat în apele teritoriale georgiene, pentru desfășurarea de exerciții comune

foto 1

Ministerul de Interne al Georgiei a informat că, pe 05.02.2021, distrugătorul Donald Cook aparținând Forțelor Navale ale SUA a intrat în apele teritoriale georgiene.

“Vizita navei americane este consacrată întăririi cooperării dintre Gerogia și SUA în domeniul maritim”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Reprezentanții Ministerul de Interne georgian au precizat că vizita navei americane în Georgia se efectuează în deplină conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și ale Centrului Național Georgian pentru Controlul Bolilor, în legătură cu care toate reuniunile vor avea loc de la distanță, în format de videoconferințeă.

Distrugătorul va părăsi apele teritoriale georgiene pe 06 februarie, după ce va desfășura exerciții comune cu Garda de Coastă a Georgiei.

Donald Cook se află în vizită la Batumi pentru a treia oară. Nava este dotată cu 56 de rachete de croazieră Tomahawk, cu o bătaie de 1.600 de kilometri, precum și cu sistemul de apărare antirachetă Aegis.

Anterior, Ambasada SUA din Georgia a precizat, de mai multe ori, că activitățile navelor de luptă americane în acvatoriul Mării Negre se desfășoară în conformitate cu normele Convenției de la Montreux și cu dreptul internațional. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prezența distrugătorului american Donald Cook în portul georgian Batumi a fost confirmată și de sursele turcești de pe Twitter.

foto 2

Nava americană a intrat în Marea Neagră pe 23 ianuarie. De asemenea, începând din 28 ianuarie, în regiune se află și distrugătorul american Porter. Din gruparea navală americană prezentă în acest moment în Marea Neagră mai face parte și petrolierul Laramie.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s