Două avioane de cercetare americane au efectuat zboruri specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 06.02.2021, deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat două avioane de cercetare americane, de tip RC-135V și P-8A. Acestea au îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse.

1

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio EARED22, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.210, cu o viteză de circa 590 de kilometri pe oră. Avionul american a zburat la sud-vest de Ținutul Kransodar, precum și la sud-est de Peninsula Crimeea.

2

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.450 de metri, cu o viteză de circa 915 kilometri pe oră. Avionul a zburat la vest de Sevastopol, la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Kransodar.

3

O misiune similară, cu două avioane de același tip, a fost efectuată de partea americană și pe 22.01.2021.

Trebuie precizat faptul că misiunea din 06 februarie s-a desfășurat în condițiile prezenței în Marea Neagră a unei grupări navale americane, formată din distrugătoarele Donald Cook și Porter, precum și petrolierul Laramie. Navele au intrat în acvatoriul Mării Negre în ultima decadă a lunii ianuarie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s