Dragorul Ivan Antonov al Flotei ruse din Marea Neagră se îndreaptă spre Marea Mediterană  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.02.2021, echipajul dragorului Ivan Antonov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

Nava se deplasează în zona maritimă îndepărtată pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Dragorul Ivan Antonov traversează strâmtorile de la Marea Neagră împreună cu remorcherul de salvare SB-36 din compunerea Detașamentului de nave auxiliare al FRMN.

Echipajul navei Ivan Antonov efectuează transferul de la Sevastopol în Marea Mediterană în cadrul procesului de rotire a forțelor din cadrul grupării navale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea dragorului Ivan Antonov prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter.

2

Dragorul Ivan Antonov aparține Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN, în dotarea căreia a fost introdus pe 26.01.2019.

Nava se deplasează pentru a doua oară în Marea Mediterană, după ce, în prima parte a anului 2020, s-a aflat în regiune pentru mai mult de cinci luni. Acesta a plecat de la Sevastopol pe 16.01.2020 și a revenit în Marea Neagră pe 09.07.2020. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s