Două nave purtătoare de rachete Kalibr ale FRMN au simulat distrugerea unor nave ale adversarului în Marea Neagră

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 08.02.2021, echipajele navei de patrulare Pavel Derzhavin și navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu de distrugere a unui detașament de nave al adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

Potrivit planului exercițiului, navele FRMN, aflate pe mare, au descoperit un detașament de nave al adversarului convențional, care a luat curs către un raion maritim portejat. Comandanții au primit ordin să se apropie de nave și să le determine să schimbe cursul.

În timpul apropierii, navele FRMN au fost atacate de către adversar, care a întrebuințat armamentul de rachete. Echipajul navei de patrulare Pavel Derzhavin a respins atacul cu rachete, cu ajutorul complexului de apărare antiaeriană de la bord.

Ulterior, echipajul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a efectuat distrugerea detașamentului de nave al adversarului, întrebuințând complexul de rachete de mare precizie Kalibr-NK. Nu au fost efectuate lansări practice de rachete, acestea fiind simulate în mod electronic.

Exercițiul a fost efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Pavel Derzhavin aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo face parte din compunerea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Exercițiul celor două platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr ale FRMN a fost executat pe fondul prezenței în Marea Neagră a unei grupări navale aparținând Forțelor Navale americane. În prezent, în regiune se află distrugătoarele Donald Cook și Porter, precum și petrolierul Laramie.

Începând din cea de-a treia decadă a lunii ianuarie, de când se află în Marea Neagră cele trei nave americane, forțe și mijloace aparținând FRMN au simulat, în mai multe rânduri, distrugerea unor nave de luptă ale adversarului. În acest scop au fost întrebuințate nave de luptă, avioane de vânătoare și de bombardament, precum și complexe de rachete de coastă Bastion și Bal.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s