Petrolierul american Laramie a părăsit Marea Neagră. Nava a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 08.02.2021, petrolierul american Laramie a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a ieșit din Marea Neagră.

USNS Laramie s-a aflat în acvatoriul Mării Negre începând din 24.01.2021. La acea dată, reprezentanții Flotei a 6-a din cadrul Forțelor Navale ale SUA au anunțat că petrolierul va participa la operațiuni maritime de rutină. Acesta urma să se alăture distrugătorului USS Donald Cook, pentru a opera împreună în sprijinul aliaților și partenerilor din regiune.

foto 2

Ieșirea petrolierului din Marea Neagră a fost confirmată și de Flota a 6-a americană. Într-un mesaj postat pe Twitter, se arată că USNS Laramie a început tranzitul spre sud către Marea Mediterană, după ce a finalizat o misiune de patrulare în Marea Neagră, pentru a oferi sprijin distrugătoarelor USS Porter și USS Donald Cook. În timpul prezenței în Marea Neagră, petrolierul american a efectuat și o serie de exerciții de creștere a interoperabilității cu nave din cadrul Forțelor Navale ale României și Ucrainei.

foto 3

Probabil, în zilele următoare vor ieși din Marea Neagră și cele două distrugătoare americane prezente în regiune din 23 și 28 ianuarie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s