Avertizare: Federația Rusă va desfășura activități aeriene de amploare în Marea Neagră  

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor rusești de monitorizare a aviației de pe twitter, pe 08.02.2021, un avion AWACS de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-50610 și numărul de bord 42 roșu, a fost adus de pe aerodromul Ivanovo pe aerodromul Belbek din Peninsula Crimeea.

Acest fapt reprezintă un indiciu privind pregătirea unor activități aeriene de amploare în Marea Neagră. Cel mai probabil, acestea se vor desfășura în perioada 09-10.02.2020, cu participarea unor avioane aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

1

Astfel, este posibil ca deasupra apelor neutre ale Mării Negre să zboare bombardiere strategice de tip Tu-160 sau Tu-95MS, precum și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

2

Trebuie precizat faptul că activitățile se vor desfășura în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter.

În același timp, este de remarcat faptul că, cu două zile înainte, pe 06 februarie, un avion A-50U, cu numărul de înregistrare RF-93966 și numărul de bord 37 roșu, a fost deplasat de la Ivanovo pe aerodromul nordic Olenya.

30

Ca urmare, se poate aprecia că activitățile Aviației Strategice se vor desfășura, în mod coordonat, atât în Marea Neagră, cât și în zona nordică.

3

Acestea pot reprezenta un răspuns simultan al Federației Ruse la intensificarea prezenței navale a NATO în Marea Neagră și la intenția SUA de a disloca bombardiere strategice în Norvegia.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s