Nava de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează către Marea Mediterană  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 08.02.2021, nava mare de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane.

Probabil, nava se deplasează de la Novorossiysk către portul Tartus din Siria. Este pentru a doua oară în acest an când nava îndeplinește misiuni de transport către teritoriul sirian. Prima dată, nava a ieșit din Marea Neagră pe 11.01.2021, după care a revenit la Sevastopol pe 23 ianuarie.

2

În luna decembrie 2020, FRMN a executat trei transporturi cu navele de desant spre portul Tartus. La acestea au participat navele Azov, Saratov și Novocherkassk.

Trebuie precizat și faptul că, pe 03.02.2021, navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocherkassk au executat trageri de artilerie în Marea Neagră.

Toate navele mari de desant menționate mai sus aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Acestea participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s