Un exercițiu comun al Aviației Strategice și Aviației Operativ-Tactice a fost executat în vestul Federației Ruse

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.02.2021, în Regiunea Tver, a fost executat un exercițiu comun cu participarea unor bombardiere strategice Tu-95MS și avioane de vânătoare Su-35S.

“O patrulă de avioane de vânătoare Su-35S aparținând Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Vest a decolat de pe aerodromul din Khotilovo, pentru a escorta bombardiere strategice Tu-95MS de la Baza Aeriană – Engels din Regiunea Saratov”, se precizează în comunicatul de presă.

Echipajele avioanelor de vânătoare Su-35S au efectuat figuri complexe de pilotaj în grup, în comun cu bombardierele Tu-95MS, și au simulat ducerea luptei aeriene, după care au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.

Bombardierele de tip Tu-95MS fac parte din componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Federației Ruse. Acestea sunt destinate pentru distrugerea țintelor aflate în adâncimea dispozitivului adversarului, în teatrele strategice de acțiuni militare. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele strategice de tip Tu-95MS aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).  

Avioanele de vânătoare Su-35S fac parte din compunerea Regimentului 790 Aviație de Vânătoare – Khotilovo din cadrul Diviziei 105 Aviație Mixtă a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest. Regimentul dispune de o escadrilă formată din 12 avioane de acest tip, care au fost livrate în preioada 2018-2019. În vestul Federației Ruse se mai află încă un regiment de aviație dotat cu avioane de vânătoare Su-35S. Este vorba despre Regimentul 159 Aviație de Vânătoare – Besovets, care dispune de 24 de avioane de acest tip (două escadrile).

Potrivit unor surse rusești, în timpul exercițiului din 09 februarie, avioanele de vânătoare Su-35S au exersat o tehnică nouă de evitare a mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului. Acestea au evoluat la distanță mică, în spatele bombardierelor strategice Tu-95MS. 

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s