Distrugătoarele americane Donald Cook și Porter au ieșit din Marea Neagră  

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 10.02.2020, distrugătoarele americane Donald Cook și Porter au ieșit din Marea Neagră, traversând Strîmtoarea Bosfor.

Cele două nave au trecut prin strâmtoare la un interval de o oră una după cealaltă. Cu două zile înainte, pe 08 februarie, a părăsit Marea Neagră și petrolierul american Laramie.

foto 2

Navele americane au intrat în Marea Neagră în a treia decadă a lunii ianuarie, astfel: Donald Cook pe 23.01, Laramie pe 24.01 și Porter pe 28.01. Pe timpul prezenței în regiune, acestea au desfășurat activități de asigurare a securității maritime, executând exerciții comune cu state membre NATO și partenere riverane Mării Negre, respectiv România, Ucraina și Georgia. De asemenea, navele americane au îndeplinit misiuni comune cu avioane AWACS ale NATO și cu avioane de patrulare antisubmarin P-8A.

foto 3

Prezența acestora în Marea Neagră a determinat o reacție puternică din partea Federației Ruse, care a simulat, în mai multe rânduri, distrugerea lor cu aviația, navele de luptă și cu complexele de rachete de coastă Bastion și Bal.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s