Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a FRMN a executat trageri de artilerie în Marea Mediterană

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 12.02.2021, echipajul navei mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a îndeplinit misiuni de curs K-2, confirmând admiterea personalului la desfășurarea de activități potrivit destinației.

Activitățile au fost executate în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor de curs, marinarii au executat trageri de artilerie împotriva unor ținte aeriene și de la suprafața apei, precum și asupra unor machete de mine plutitoare.

De asemenea, personalul navei a participat la antrenamente de apărare antiaeriană și a îndeplinit algoritmi de acțiune pentru apărarea antidiversiune, pe timpul staționării navei într-o radă necunoscută.

Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană începând din luna noiembrie 2020. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek aparține Birgăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

În compunerea brigăzii se află patru nave de acest tip, care sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

În prezent, în Marea Mediterană se află trei platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, între care două nave de suprafață și un submarin. Pe lângă nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek, în regiune se mai află submarinul Stary Oskol al FRMN și fregata Amiral Kasatonov a Flotei de Nord.

De asemenea, alte două nave de luptă, dotate cu complexul de rachete Kalibr, au fost deplasate din Marea Mediterană în Pakistan, unde participă la exercițiul naval internațional Aman-2021. Este vorba despre fregata Amiral Grigorovici și nava de patrulare Pavel Derzhavin, ambele din compunerea FRMN.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s