Avioane rusești Su-27 au lansat rachete asupra unor aeronave care au încălcat granița în Regiunea Kaliningrad  

foto

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), Roman Martov, a anunțat că, pe 15.02.2021, în cadrul unui exercițiu desfășurat în Regiunea Kaliningrad, echipaje ale avioanelor de vânătoare de tip Su-27 din compunerea Aviației navale a flotei au efectuat lansări de rachete asupra unor avioane de bombardament, care au încălcat granița de stat a Federației Ruse.  

“Echipajele avioanelor Su-27 au îndeplinit misiuni de interceptare a avioanelor care au încălcat granița de stat a Regiunii Kaliningrad și au efectuat lansări de rachete asupra unor ținte care au imitate rachetele de croazieră și bombardierele strategice ale adversarului convențional. În total, la exercițiu au participat peste 100 de militari și peste 10 avioane de vânătoare de tip Su-27”, a precizat Martov, într-un comunicat de presă preluat de agenția Tass.

Potrivit deplarațiilor sale, în timpul exercițiului tactic de zbor, piloții avioanelor de vânătoare și personalul tehnic de la sol au pregătit aeronavele pentru decolare și au desfășurat activități de scoatere a acestora de sub atacul adversarului și de redislocare pe aerodromuri de rezervă.

În plus, pe timpul etapei de la sol, personalul tehnic și specialiștii în protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) au îndeplinit normative de asigurare a aterizării avioanelor de vânătoare pe un aerodrom infectat.

“Echipajele avioanelor multirol de tip Su-27 ale FRMB se află în misiune permanentă, asigurând paza și apărarea frontierelor aeriene ale Regiunii Kaliningrad”, a concluzionat Roman Martov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de vânătoare de tip Su-27 participante la exercițiu aparțin Regimentului 689 Aviație de Vânătoare – Chkalovsk din cadrul Aviație navale a FRMB. Regimentul include două escadrile de aviație, dotate cu avioane Su-27 în diferite versiuni. În perspectivă, acesta va primi în înzestrare avioane de vânătoare noi de tip Su-35S.

Exercițiul din Regiunea Kaliningrad s-a desfășurat pe fondul intensificării în ultima perioadă a misiunilor îndeplinite de avioane ale unor state membre NATO în proximitatea frontierelor rusești din zonă.   

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s