Rusia și Iranul au început manevre navale comune în Golful Oman și nord-vestul Oceanului Indian  

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 15.02.2021, Rusia și Iranul au început desfășurarea de manevre navale comune, care includ executarea tragerilor de artilerie și activități de luptă împotriva pirateriei maritime.

“În perioada 15-16 februarie, în Golful Oman și în nord-vestul Oceanului Indian, se desfășoară manevre comune ale marinarilor din Rusia și Iran”, se arată în comunicatul de presă.

“Pe timpul primei zile a exercițiului, marinarii ruși și iranieni au executat trageri de artilerie asupra unor ținte de la suprafața apei. În cursul nopții, navele rusești și iraniene vor desfășura antrenamente privind schimbul de semnale luminoase și de apărare antidiversiune, în timpul staționării într-o radă necunoscută”, au precizat reprezentanții FRMB.

Pe 16 februarie, militarii din cele două țări vor desfășura episoade privind manevrarea comună, eliberarea unui cargou capturat de pirați, precum și stingerea unui incendiu de la bordul unei nave.

La exercițiu, din partea Rusiei, participă un detașament de nave al FRMB, format din corveta Stoiky și petrolierul Kola.

“Forțele Navale ale Iranului sunt reprezentate de fregata Jamaran, corveta Nahdi, navele purtătoare de rachete Flalakhan, Gordouneh și Tondar, nava de patrulare Mahmudi, nava de asigurare Nazeri și nava de aprovizionare Lavan”, au menționat reprezentanții FRMB.

Corveta Stoiky, petrolierul Kola și remorcherul de salvare Yakov Grebelsky aparținând FRMB au început executarea unui marș de lungă durată de la Baltiysk pe 16 decembrie 2020.

În luna septembrie 2020, Forțele Navale ale Iranului au participat la unul dintre episoadele exercițiului strategic rusesc Caucaz-2020, desfășurat în Marea Caspică. Navele iraniene au îndeplinit misiuni antiteroriste, în cooperare cu nave ale Flotilei ruse din Marea Caspică.

De asemenea, în luna decembrie 2019, în nordul Oceanului Indian, s-a desfășurat un exercițiu naval cu participarea Rusiei, Iranului și Chinei.      

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s