Un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre  

1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 15.02.2021, un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A a îndeplinit misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră.

Avionul Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.450 de metri, cu o viteză de circa 630 de kilometri pe oră.

2

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Novorossiysk. Traiectul de zbor al acestuia arată în mod clar că a vizat activități desfășurate în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră. Este posibil ca un submarin Proiect 636.3 aparținând FRMN să se afle în poligoane de pregătire pentru luptă din proximitatea litoralului rusesc al Ținutului Krasnodar.

Ultima misiune desfășurată de avionul Boeing P-8A Poseidon  în Marea Neagră a avut loc pe 06 februarie.

Trebuie remarcat faptul că, în ultimele zile, după ieșirea distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter din Marea Neagră, în regiune nu s-au mai aflat mijloace de cercetare aeriană ale SUA sau NATO.  

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s