Nava de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre portul Tartus din Siria  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 19.02.2021, nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Mediterane.

Probabil, nava se deplasează de la Novorossiysk către portul Tartus din Siria. Este pentru prima dată în acest an când nava îndeplinește misiuni de transport către teritoriul sirian.

2

Pe parcursul lunii decembrie 2020, nava de desant Novocherkassk a făcut două deplasări de la Novorossiysk la Tartus. Prima dată, nava a ieșit din Marea Neagră pe 04 decembrie și a revenit pe 15 decembrie. A doua oară, nava a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 21 decembrie și a revenit în Marea Neagră pe 29 decembrie.

Nava mare de desant Novocherkassk aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Navele brigăzii  participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s