Rusia este pregătită să vândă avionul de vânătoare Su-57E partenerilor strategici  

foto

Directorul general al companiei Rosoboroneksport, Aleksander Mikheev, a declarat, pe 20.02.2021, pentru agenția de presă RIA Novosti, că reprezentanții ruși au deja consultări cu o serie de state în ceea ce privește vânzarea avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57E și este gata să ofere acest tip de aeronavă partenerilor strategici. Această declarație a fost făcută înaintea începerii expoziției de armament IDEX-2021.

“În prezent, avem consultări premergătoare cu o serie de state ale lumii pentru livrarea avionului multirol de vânătoare de generația a cincea Su-57E. Rosoboroneksport este gata să prezinte avionului Su-57E partenerilor strategici ai Rusiei, în cazul în care aceștia sunt interesați”, a precizat Mikheev, fără să ofere alte detalii.

Avionul Su-57, cunoscut anterior și sub denumirile de PAK-FA și T-50, este destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, tesrestre și de la suprafața apei.

Potrivit dezvoltatorilor, combinația dintre manevrabilitatea ridicată și capacitatea de a efectua zboruri supersonice, precum și complexul modern de echipamente de bord și expunerea redusă pentru radare oferă avionului Su-57 o superioritate față de aeronavele concurente.

Avionul Su-57 a efectuat primul zbor în anul 2010. Un contract pentru livrarea către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse a 76 de avioane Su-57 a fost încheiat la forumul Armata-2020. Primul avion din producția de serie a fost livrat armatei ruse în anul 2020.

Expoziția de armament IDEX-2021 se va desfășura la Abu Dhabi, în perioada 21-25 februarie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: O eventuală listă a celor mai importanți parteneri strategici ai Rusiei în domeniul cooperării tehnico-militare ar putea include India, China, Algeria și Egiptul. De asemenea, în urma achiziționării sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf, pe această listă poate fi adăugată și Turcia.

Potrivit unor surse algeriene, se pare chiar că Rusia și Algeria ar fi încheiat deja un prim contract pentru livrarea de avioane de vânătoare Su-57E. Documentul a fost parafat la salonul de aviație MAKS-2019 și prevede livrarea către Forțele Aeriene ale Algeriei a 14 avioane Su-57E.

Din datele cunoscute din surse deschise, se pare că prețul unui avion de vânătoare de tip Su-57E este de aproximativ 125 de milioane de dolari, incluzând antrenamentul piloților, infrastructura de întreținere, piesele de schimb și armamentele. În mod paradoxal, experții militari afirmă că achiziționarea acestui tip de aeronavă va permite Forțelor Aeriene ale Algeriei să ecomonisească importante resurse financiare. Acest fapt s-ar datora înlocuirii aeronavelor MiG-25, care ar urma să fie retrase din înzestrare până în 2028 și care sunt mult mai greu și mai scump de întreținut.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s