Avertizare: Rusia mută testarea rachetei hipersonice Zircon mai aproape de Norvegia  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse rusești de pe Twitter au informat că Rusia a anunțat lansarea mai multor rachete în direcția zonei denumită Groapa Ursului din Marea Barents. Potrivit unei notificări transmise de reprezentanții ruși, zona de angajare a rachetelor va fi reprezentată de un raion situat la nord de Norvegia continentală. Avertizarea este valabilă pentru perioada 18-24 februarie.

Coroborând informațiile prezentate mai sus cu faptul că fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a ieșit în Marea Barents pentru desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă, se poate aprecia că, în zilele următoare, este posibilă lansarea-test a unei rachete hipersonice Zircon. Probabil, aceasta va avea loc spre finalul perioadei notificate, respectiv în zilele de 23 sau 24 februarie.

După ce în anul 2020, au fost efectuate trei lansări-test ale noii rachete hipersonice Zircon, reprezentanții ruși au planificat pentru anul 2021 alte șapte lansări. Astfel, în prima jumătate a anului, fregata Amiral Gorshkov va efectuat patru lansări, după care submarinul Sevrodvinsk al Flotei de Nord se va conecta și el la procesul de testare a rachetei, urmând să efectueze trei lansări.

Având în vedere poziția raionului notificat pentru lansările de rachete, trebuie remarcat faptul că Federația Rusă a mutat testarea rachetei hipersonice Zircon mai aproape de Norvegia. Acest fapt reprezintă o reacție la decizia SUA de a disloca temporar pe teritoriul norvegian bombardiere strategice de tip B-1B.

Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s