Nava de cercetare electronică Pryazovie a FRMN revine la Sevastopol după mai mult de șase luni în Mediterană  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 21.02.2021, nava medie de cercetare electronică Pryazovie a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Nava, cu numărul de bord SSV201, urmează să revină astfel la Sevastopol, după 191 de zile petrecute în estul Mării Mediterane. Aceasta a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

2

Pryazovie aparține Divizionului 519 Nave de Cercetare Electronică al FRMN, din care mai fac parte navele Ivan Khurs, Ekvator și Kildin.

Nava medie de cercetare Ivan Khurs este cea mai nouă și mai modernă dintre ele, fiind introdusă în dotarea FRMN pe 25.06.2018. Aceasta a îndeplinit deja o misiune în Marea Mediterană, ieșind din Marea Neagră pe 30.11.2019 și revenind pe 21.04.2020.

Este posibil ca, în perioada următoare, una din cele trei nave, posibil chiar Ivan Khurs, să se deplaseze în Marea Mediterană, pentru a îndeplini misiuni în cadrul escadrei rusești.

Navele de cercetare electronică ale FRMN asigură nevoile de informații ale Forțelor Navale privind situația radioelectronică din estul Mării Mediterane și din zona portului Tartus.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s