Nava de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră revine la Sevastopol din Marea Mediterană  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 22.02.2021, nava mare de desant Saratov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Nava revine la Sevastopol, după ce a îndeplinit misiuni de transport de la Novorossiysk spre portul Tartus în Siria. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 08 februarie.

2

Este pentru a doua oară în acest an când nava mare de desant Saratov se deplasează către Siria. Prima misiune de acest gen a fost îndeplinită în luna ianuarie. Nava a ieșit din Marea Neagră pe 11 ianuarie și a revenit pe 23 ianuarie.

De asemenea, în luna decembrie 2020, nava s-a deplasat către Tartus, ieșind din Marea Meagră pe 04.12 și revenind pe 15.12. Trebuie precizat faptul că misiunea din luna decembrie a anului trecut a fost efectuată împreună cu nava mare de desant Novocherkassk a FRMN.

Navele aparțin Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Navele brigăzii participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s