În anul 2021, armata rusă va primi în dotare peste 800 de unități de tehnică militară blindată  

foto

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 22.02.2021, că, până la sfârșitul acestui an, marile unități și unități militare aparținând Forțelor Terestre vor primi în dotare peste 800 de unități de tehnică militară blindată.

În cadrul îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare, întreprinderile Complexului Militar Industrial vor preda Ministerului Apărării tehnică blindată modernă, care a confirmat în timpul exploatării în diverse zone climaterice.

Trupele ruse vor primi peste 90 de tancuri de tip T-72B3 și T-72B3M, aproape 80 de tancuri T-80BVM, precum și un lot de tancuri T-90M Proryv. O parte dintre tancurile T-90 vor fi predate de la uzina producătoare către Institutul Militar Superior de tancuri din Kazan, pentru pregătirea viitorilor ofițeri din arma tancuri.

Pe lângă acestea, marile unități și unități ale Forțelor Terestre vor primi peste 120 de mașini de luptă ale infanteriei (MLI) de tip BMP-3, peste 280 de MLI modernizate BMP-2, precum și aproape 300 de transportoare blindate BTR-82A și BTR-82AM. 

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s