Sistemele rusești de război electronic devin o problemă greu de rezolvat pentru NATO  

foto

Potrivit site-ului francez Atlantico, în luna februarie 2021, s-au amplificat tensiunile existente între NATO și Rusia. Astfel, părțile au făcut un schimb de declarații dure, în care a fost menționat de mai multe ori cuvântul “război”. Acest lucru nu poate decât să provoace îngrijorare, în special pe fondul tensiunilor existente și a conflictelor regionale.

După cum au remarcat jurnaliștii francezi, în astfel de momente dificile, când criminalitatea organizată și terorismul se extind, liderii europeni și opinia publică au momente de derută. Europenii cred cu tărie că Rusia dispune de niște tancuri ruginite și de rachete nucleare în hangare dărăpănate. Cu toate acestea, analiștii militari au remarcat în ultimii 10 ani o imagine a armatei ruse complet diferită.

“Orbirea strategică” poate duce la multe catastrofe, așa încât, arsenalul rusesc trebuie examinat mult mai atent. Acesta este mult mai performant decât pare la prima vedere.

Recent, militarii polonezi au desfășurat exercițiul de comandament Zima-2020 (Iarna-2020), în care au simulat ducerea unor acțiuni de luptă reale împotriva Rusiei. Polonezii au întrbuințat în timpul exercițiului o serie de armamente de top achiziționate din SUA, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene Patriot și avioane de vânătoare F-35. Drept urmare, armata poloneză a încetat să mai existe ca organizație militară capabilă de luptă în termen de patru zile. Înfrângerea a fost completă și necondiționată, iar tancurile rusești “s-au rostogolit” către Oder.

Și acest lucru nu a fost o surpriză. Acum cinci ani, statele baltice au fost înfrânte și mai categoric, într-o sesiune de instruire similară. Atunci au fost suficiente 60 de ore pentru ca armata rusă să-și asigure victoria. În plus, în ultimul timp armata rusă a devenit și mai puternică.

Specialiștii explică acest lucru prin faptul că, în numai un deceniu, Moscova a dobândit un arsenal de înaltă tehnologie. În special, rușii au reușit să dezvolte sisteme de război electronic, dispunând de zeci de tipuri de astfel de complexe. Acestea devin deja o problemă greu de rezolvat pentru NATO. Nu există ceva similar nici măcar în ultimele armate reale din Europa, respectiv cele ale Franței, Germaniei și Marii Britanii.

Existența mijloacelor de război electronic înseamnă, practic, “paralizarea electronică a adversarului”. Siria reprezintă un exemplu ilustrativ și, în același timp, un teren demonstrativ pentru capabilitățile rusești. Armata rusă a dislocat în zonă o cantitate impresionantă de sisteme de război electronic de tip Karasukha-4. Cu acestea a fost formată “o cupolă” peste baza aeriană din Khmeimim, cu o rază de 300 de kilometri. În interiorul acesteia nu pot să funcționeze o serie de mijloace ale războiului modern utilizate în mod activ de către Occident, precum radare, sisteme de comunicații prin satelit, canale pentru conducerea dronelor, comunicații celulare, aparatură radio de înaltă frecvență, Wi-Fi și altele.

Rușii au saturat literalmente Siria cu mijloacele lor de război electronic. Aceștia au adus pe teritoriul sirian complexe Moscova-4, Borisoglebsk-2, Svet-KU, Rtut-BM, Infauna, Avtobaza-M, etc. Acestea nu permit vizualizarea decolărilor și aterizărilor avioanelor și nici a lansărilor de rachete. Drept urmare, este foarte dificil pentru NATO să realizeze ceva în zonă.

“Înainte de toate acestea, americanii au comunicat absolut calm, fără interferențe, cu militanții sirieni, informându-i despre mișcările de trupe guvernamentale. Acum, au devenit surzi, orbi și muți”, au concluzionat specialiștii francezi.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s