Un avion american de cercetare de tip RC-135V a zburat în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră  

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 26.02.2021, un avion american de cercetare de tip RC-135V a îndeplinit din misiuni ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio BIFF16, a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 668 de kilometri pe oră.

1

Avionul american a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

2

Activitățile de cercetare desfășurate deasupra Mării Negre de aeronava RC-135V au fost susținute de un avion-cisternă Boeing KC-135R Stratotanker, care a asigurat realimentarea în aer a acesteia.

3

Avionul-cisternă, cu numărul de înregistrare 61-0315 și indicativul radio QID807, a decolat tot de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Ca și în cazul avionului RC-135V, aeronava a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.390 de metri.

Misiunea îndeplinită de avionul american de cercetare deasupra acvatoriului Mării Negre a fost executată în contextul prezenței în zonă a Grupării navale de luptă contra minelor (SNMCMG2) din cadrul NATO și a începerii exercițiului Poseidon-21, organizat de Forțele Navale Române.

Probabil, zborurile de cercetare ale avioanelor americane și din alte state membre NATO în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră vor continua și în zilele următoare.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s