Military Watch: Rusia pregătește “un tun energetic” pentru aeronavele de tip Su-57 și MiG-41  

foto

Potrivit publicației americane Military Watch, specialiștii ruși depun eforturi considerabile pentru perfecționarea celui mai recent avion de luptă, Su-57, încercând să-l transforme într-o aeronavă chiar mai avansată decât cele din generația a șasea. Astfel, aceștia testează diverse echipamente și armamente pentru noile avioane de vânătoare, de la rachete balistice hipersonice și arme laser la inteligență artificială și pilotaj de la distanță.

Recent, au apărut o serie de indicii potrivit cărora Rusia dezvoltă arme cu energie direcționată. În luna iulie 2020, presa rusă a informat despre testarea unui tun de aviație cu impulsuri electromagnetice.

Deși principalul mijloc de generare a unor astfel de impulsuri este reprezentat de explozia armelor nucleare, în mai multe țări au fost desfășurate arme energetice non-nucleare, folosind teehnologii precum un generator de microunde. Astfel de instalații, de tip “cuptoare cu microunde”, au o rază de acțiune mult mai mică decât cele nucleare, dar ele pot afecta în mod grav echipamentele electrice.

Dezvoltarea unui tun energetic va permite Rusiei să obțină o armă revoluționară, care poate fi întrebuințată împotriva unei mari varietăți de ținte. Aceasta va putea fi folosită de avioanele de vânătoare Su-57, precum și de viitoarele avioane de interceptare MiG-41, care vor deveni astfel și mai periculoase pentru adversar.

Un tun energetic mai puțin puternic ar putea fi folosit pentru apărarea împotriva dronelor și a avioanelor fără pilot. Statele occidentale dezvoltă noi generații de armamente și se bazează din ce în ce mai mult pe mijloace fără pilot, începând de la nave de luptă de suprafață și până la avioane de cercetare.

După cum a informat jurnalul american, în funcție de cât de eficiente vor fi din punctul de vedere al costurilor, Rusia își poate crea propriile arme cu energie direcționată, care pot fi integrate într-o gamă largă de platforme, de la mijloace de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune și până la vechile avioane de vânătoare din generația a patra.

Surse: topcor.ru, politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s