Rusia și-a înlocuit avioanele de vânătoare de tip Su-35 dislocate în cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Siria  

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor rusești de monitorizare a aviației de pe Twitter, în conformitate cu Planul de rotație a grupului de aviație al Forțelor Aerocosmice ale Rusiei din Siria, pe 02.03.2021, au revenit pe teritoriul rus patru avioane de vânătoare de tip Su-35S, care au fost însoțite de un avion de transport Tu-154M (număr de bord RA-85042).

Avioanele care s-au întors în Rusia au fost înlocuite de alte patru avioane de vânătoare Su-35S, care au zburat în Siria pe 18 februarie, decolând de pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan. Aeronavele au fost însoțite atunci de același avion de tip Tu-154M.

2

Baza Aeriană Khmeimim din Siria este întrebuințată de Forțele Aerocosmice ale Rusiei încă de la începutul operației militare ruse pe teritoriul sirian din anul 2015. Potrivit unor imagini din satelit publicate de anumite surse în ultimele zile rezultă faptul că, în prezent, Grupul de aviație dislocat pe aerodromul Khmeimim include avioane de vânătoare Su-35S și MiG-29, precum și avioane de bombardament Su-34 și Su-24M. Probabil că, pe teritoriul sirian se află câte patru avioane (o patrulă) din fiecare tip de aeronavă de luptă. În același timp, pe aerodrom sunt prezente o serie de avioane speciale, între care avioane de transport (Il-76MD), de cercetare (Il-20M) sau AWACS (A-50U).

În ultima perioadă, se remarcă faptul că avioanele de luptă rusești de la Baza Aeriană Khmeimim au început să iasă mai frecvent deasupra apelor neutre ale Mării Mediterane, îndeplinind misiuni în sprijinul navelor de luptă din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Rusiei. Aceasta operează în estul Mării Mediterane, folosind ca bază de dislocare portul sirian din Tartus. Pentru aprovizionarea navelor de luptă și auxiliare din cadrul grupării este folosit portul Limassol din Cipru.

Surse: topcor.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s