Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat două bombardiere strategice americane B-1B deasupra Mării Baltice  

foto

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 03.03.2021, un avion de vânătoare rusesc de tip Su-27 a interceptat două bombardiere strategice B-1B aparținând Forțelor Aeriene ale SUA deasupra Mării Baltice.

“Mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian au descoperit două ținte aeriene, care se apropiau de granița de stat. Pentru interceptarea acestora au fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor aflate în serviciu pentru apărarea antiaeriană din cadrul Regiunii Militare Vest. Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat țintele aeriene ca fiind bombardiere strageice B-1B din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA și le-a escortat deasupra acvatoriului Mării Baltice”, se arată într-un comunicat de presă al CNCA, preluat de agenția de presă TASS.

“Frontiera de stat a Federației Ruse nu a fost încălcată. După îndepărtarea avioanelor străine, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă. Zborul avionului Su-27 s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții CNCA. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, interceptarea bombardierelor strategice americane s- a produs în apropierea frontierei ruse din Regiunea Kaliningrad. Avionul rusesc de vânătoare Su-27 aparține Aviației navale a Flotei ruse din Marea Baltică.

Bombardierele strategice americane de tip B-1B, care au zburat deasupra Mării Baltice, fac parte din grupul de aviație dislocat temporar în cadrul Bazei Aeriene Erland din zona centrală a Norvegiei. Pe 22 februarie, pe teritoriul norvegian au fost dislocate patru avioane de acest tip.

Primul zbor al acestora a fost efectuat pe 26 februarie, deasupra Mării Norvegiei. La acea dată, două bombardiere B-1B au zburat împreună cu avioane de vânătoare de tip F-35 aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s