O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre  

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona de cercetare strategică RQ-4B-40 Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 616 kilometri pe oră.

foto 2

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, a efectuat mai multe treceri la sud și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar, după care a intrat în spațiul aerian al Georgiei. Traiectul de zbor al dronei pe teritoriul georgian arată că aceasta a vizat trupele ruse din Nagorno-Karabah.

foto 3

Drona a ieșit din nou în Marea Neagră, urcând pe lângă peninsula Crimeea și intrând în spațiul aerian al Ucrainei. Probabil, aceasta va efectua mai multe treceri de-a lungul liniei de demarcație din Donbas.

foto 4
foto 5

Aceeași dronă, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, a mai efectuat un zbor aproape similar în regiune și pe data de 04 februarie.

foto 6

De la începutul anului 2021, aceasta a mai fost prezentă în Regiunea Mării Negre pe 07 și 21 ianuarie.

De asemenea, la sfârșitul anului 2020, drona a mai efectuat trei zboruri în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse, pe 16, 22 și 31 decembrie.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s