Rusia va începe construirea altor două submarine nucleare purtătoare de rachete balistice din clasa Borey-A  

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 05.03.2021, citând o sursă din carul Complexului Militar Industrial, că, în luna mai 2021, la Șantierul Naval Sevmash, va începe construirea submarinelor strategice purtătoare de rachete balistice intercontinentale Dmitry Donskoy și Prințul Potemkin din clasa Borey-A.

“Construcția submarinelor este planificată să înceapă la Șantierul Naval Sevmash înainte de Ziua Victoriei, care va fi sărbătorită pe 09 mai 2021”, a declarat sursa.

Potrivit precizărilor sale, contractele pentru construirea celor două submarine au fost încheiate în anul 2021. Termenele de predare specificate în acestea sunt stabilite pentru anii 2026 și 2027. Fiecare submarin va dispune de câte 16 rachete balistice intercontinentale Bulava.

În prezent, în compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află patru submarine din clasele Borey și Borey-A. De asemenea, predarea submarinului Prințul Oleg este planificată pentru acest an. Încă trei submarine de acest tip se află în diverse stadii de construire la Șantierul Naval Sevmash. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele nucleare purtătoare de rachete balistice (SSBN) Dmitry Donskoy și Prințul Potemkin vor fi al șaselea și al șaptelea submarin din clasa Borey-A, respectiv al nouălea și al zecelea submarin din clasa Borey/Borey-A în general. Se estimează că acestea vor fi introduse în dotarea Flotei de Nord.

Cele trei submarine inițiale din clasa BoreyK-535 Yuri DolgorukyK-550 Aleksander Nevsky și K-551 Vladimir Monomakh, au fost introduse în dotarea Flotei de Nord (primul) și a Flotei din Oceanul Pacific (următoarele două).

Primul submarin modernizat din clasa Borey-AK-549 Prințul Vladimir, a fost livrat Flotei de Nord, în anul 2020.

Al doilea submarin Borey-APrințul Oleg, urmează să fie introdus în acest an în dotarea Flotei din Oceanul Pacific.

Alte trei submarine din clasa Borey-AGeneralissimus SuvorovÎmpăratul Aleksander al III-lea și Prințul Pozharsky, se află în construcție la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk. Acestea vor fi livrate, în perioada 2021-2023, primele două Flotei din Oceanul Pacific și al treilea Flotei de Nord.

În acest fel, la sfârșitul anului 2027, Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific vor dispune fiecare de câte cinci submarine din clasa Borey/Borey-A.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s