Zbor ciudat efectuat de un avion rusesc de supraveghere aeriană  de tip Tu-214ON în jurul Peninsulei Crimeea  

foto

Analiză remnmilitaryblog.com:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, un avion rusesc de supraveghere aeriană de tip Tu-214ON Open Sky a îndeplinit o misiune specială de-a lungul granițelor Crimeii, al cărui scop nu a fost anunțat de reprezentanții ruși.

Avionul, cu numărul de înregistrare RF-64519, a decolat de pe aerodromul din Taganrog și a zburat după un traiect ce a urmat conturul Peninsulei Crimeea. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri, cu o viteză de circa 540 de kilometri pe oră.

foto 1

Probabil, zborul efectuat pe 04 martie în jurul Crimeii a vizat controlul asupra protecției obiectivelor militare ruse dislocate în peninsulă.

Rusia dispune de două avioane de tip Tu-214ON (RF-64519 și RF-64525), aflate în exploatare din 2011 și 2013, care au fost adaptate pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Acordului Cer Deschis. După retragerea SUA din acord, partea rusă și-a declinat și ea participarea la misiuni de acest tip, iar cele două aeronave au fost reprofilate pe desfășurarea de activități de cercetare.

Aeronava Tu-214ON este echipată cu un complex de bord de supraveghere, care include camere de televiziune și în infraroșu, aparatură digitală pentru fotografiere, un sistem radar cu vedere laterală, un complex de navigație și un computer de bord digital.

La bordul avionului Tu-214ON se află cinci posturi de lucru automatizate, care sunt integrate într-un sistem local unic. Acestea sunt deservite de un operator pentru fotografiere aeriană, un operator al sistemului radar, un operator pentru echipamentele cu infraroșu, un operator al echipamentelor de televiziune și un reprezentant senior de zbor.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s