Nava de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră a revenit la Sevastopol, după o nouă misiune în Siria  

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor locale turcești, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 04.03.2021, nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Astfel, nava revine la Sevastopol, după o nouă deplasare de la Novorossiysk către portul Tartus din Siria. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 19.02.2021.

Pentru nava de desant Novocherkassk a fost prima misiune de transport din acest an către teritoriul sirian. Pe parcursul lunii decembrie 2020, nava a făcut două deplasări de la Novorossiysk la Tartus. Prima dată, nava a ieșit din Marea Neagră pe 04 decembrie și a revenit pe 15 decembrie. A doua oară, nava a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 21 decembrie și a revenit în Marea Neagră pe 29 decembrie.

2

Nava mare de desant Novocherkassk aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Navele brigăzii  participă la operația denumită Expresul sirian, care include deplasarea navelor de desant, a unor nave auxiliare de transport și unor cargouri închiriate pe ruta Novorossiysk – Tartus, pentru transportul de tehnică militară, muniții și materiale către militarii ruși din Siria și către trupele guvernamentale siriene.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s