În cursul lunii martie 2021, parașutiști din Federația Rusă și Republica Belarus vor executa două exerciții comune  

11

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 07.03.2021, că, în cursul lunii martie, vor fi executate două exerciții tactice comune ale Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă și Forțelor pentru Operații Speciale din Republica Belarus.

Primul exercițiu tactic ruso-belarus din anul 2021 va fi executat, în perioada 09-20 martie, în poligonul Polivno din Regiunea Ulianovsk. Acesta se va desfășura sub conducerea comandantului brigăzii de desant-asalt din Ulianovsk, colonel Vladimir Seliverstov, și va avea ca temă desfășurarea unei misiuni de menținere a păcii.

Sosirea subunităților din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale ale Republicii Belarus pentru participarea la exercițiu este planificată pentru 09 martie. După formarea contingentului comun al parașutiștilor din cele două țări, timp de o săptămână, vor fi desfășurate activități de întărire a coeziunii acestuia. Faza activă a exercițiului va fi executată în perioada 16-19 martie.

În total, la exercițiu vor participa peste 400 de militari și 100 de unități de tehnică militară și specială aparținând marii unități din Ulianovsk și peste 80 de militari aparținând marii unități de desant-asalt din Brest a Forțelor pentru Operații Speciale ale Republicii Belarus.

La exercițiu vor fi implicate și două elicoptere de atac Mi-24 și șase elicoptere de transport și luptă de tip Mi-8AMTȘ ale Regiunii Militare Centru.

În paralel, în perioada 15-27 martie, în poligonul Osipovichi din Regiunea Minsk din Republica Belarus, va fi executat un al doilea exercițiu tactic comun ruso-belarus.

După întărirea coeziunii, care va fi realizată în prima săptămână după sosirea subunităților aparținând Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse în Regiunea Minsk, batalionul comun întărit de desant-parașutiși de va desfășura acțiuni în defensivă și ofensivă, pe timp de zi și de noapte.

Din partea Federației Ruse, la exercițiu vor participa aproximativ 90 de militari din cadrul unui regiment de desant-asalt al diviziei din Pskov, iar din Republica Belarus peste 400 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială aparținând marii unități de desant-asalt din Vitebsk. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Miniștrii apărării din Federația Rusă și Republica Belarus, Serghei Șoigu și Viktor Khrenin, au discutat, pe 05 martie, la Moscova, Planul de activități comune al cooperării militare pentru anul 2021.  

În baza acestuia, cea mai importantă activitate comună de pregătire pentru luptă din acest an va fi reprezentată de exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021, care va fi executat în luna septembrie, pe teritoriile celor două țări. În afară de acesta, părțile vor fi prezente la o serie de alte exerciții desfășurate la nivel bilateral, precum și la nivelul unor organizații multinaționale precum CSI, OTSC sau Organizația de cooperare de la Shanghai.

Între altele, miniștrii apărării din cele două țări au convenit și înființarea a trei centre pentru pregătirea comună a militarilor ruși și bieloruși. Acestea vor fi dislocate în Regiunile Kaliningrad și Nizhny Novgorod din Federația Rusă și în Regiunea Grodno din Republica Belarus.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s