Avioane rusești de vânătoare de tip MiG-31BM au desfășurat exerciții în apropierea frontierei maritime cu SUA  

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 10.03.2021, că avioane de vânătoare de tip MiG-31BM, aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană în Chukotka, au desfășurat un exercițiu dincolo de Cercul Polar pentru interceptarea unei aeronave, care a încălcat frontiera de stat a Federației Ruse în spațiul aerian.

Rolul avionului adversarului a fost jucat tot de o aeronavă MiG-31BM aparținând Aviației navale a FROP. Echipajul acestuia a primit misiunea să pătrundă în spațiul aerian al Federației Ruse, la o altitudine de 20.000 de metri, iar în cazul în care este descoperit să se sustragă urmăririi.

Pentru interceptarea țintei, de pe aerodromul Anadyr, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare MiG-31BM aflat în serviciul de luptă, care, în cooperare cu mijloacele de radiolocație de la sol, a descoperit ținta adversarului convențional. După interceptarea acesteia, piloții au efectuat lansări electronice de rachete din clasa aer-aer pentru distrugerea țintei.

După cum s-a anunțat anterior, pe 01.12.2020, pentru întărirea grupării de aviație din zona arctică, echipaje ale avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31BM ale Aviației navale a FROP au intrat în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană pe aerodromul Anadyr.

Avionul MiG-31 este destinat pentru patrularea pe termen lung în spațiul aerian și distrugerea avioanelor de cercetare, bombardierelor strategice și altor ținte aeriene la altitudini mari. Aeronava este capabilă să urmărească până la 10 ținte aeriene și să distrugă, simultan, șase dintre acestea. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video despre exercițiul aerian, care poate fi vizualizat aici. Din analiza acestuia, rezultă faptul că avioanele MiG-31BM participante la acesta sunt aeronavele cu numerele de bordaj 96 (număr de înregistrare RF-92354) și 31 albastre.

Trebuie precizat că, în scopul asigurării controlului asupra rutei maritime de nord, Federația Rusă a dislocat câte patru avioane de vânătoare-interceptare modernizate de tip MiG-31BM la extremitățile acesteia. Astfel, o patrulă cu avioane de acest tip din compunerea Aviației navale a FROP a fost amplasată pe aerodromul din Anadyr, iar o altă patrulă aparținând Aviației navale a Flotei de Nord pe aerodromul Rogachevo din arhipelagul Novaya Zemlia. Avioanele desfășoară serviciul de luptă pentru apărare antiaeriană, în baza principiului rotației.

În paralel, în Arctica au fost dislocate și importante mijloace de apărare antiaeriană, între care complexe S-400, Pantsir-S și Tor-M2DT. De asemenea, ruta maritimă de nord este apărată de sisteme de rachete de coastă de tip Bal și Bastion.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s