Fregata Amiral Essen a FRMN a executat lansări electronice de rachete Kalibr asupra unei ținte navale  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.03.2021, cu echipajul fregatei Amiral Essen aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost executat un exercițiu de întrebuințare a complexului de rachete Kalibr-NK împotriva unei nave a adversarului convențional, din punctul de dislocare permanentă de la Sevastopol.

Potrivit scenariului exercițiului, echipa din postul de informații de luptă a descoperit o țintă navală, pe care a clasificat-o ca aparținând adversarului convențional, cu diversioniști submarini la bord. Comandantul fregatei a primit ordin să distrugă ținta, înainte ca nava să ajungă la locul de debarcare a diversioniștilor.

Pe timpul exercițiului, echipajul fregatei a ocupat posturile de luptă în normativele stabilite și a desfășurat activități de pregătire pentru efectuarea lansărilor de rachete.

La ordinul comandantului navei, personalul din unitatea de luptă artilerie și rachete a distrus nava adevrsarului convențional cu o rachetă de precizie a complexului Kalibr-NK. Nu au fost efectuate lansări practice de rachete, acestea fiind realizate în mod electronic.

Exercițiul de întrebuințare a armamentului de rachete în acvatoriul Mării Negre a fos efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

În cadrul procesului de pregătire pentru luptă, fregata execută periodic lansări electronice de rachete Kalibr, pentru menținerea deprinderilor echipajului în ceea ce privește întrebuințarea complexului de rachete de mare precizie Kalibr-NK.

De asemenea, fregata a executat, în mai multe rânduri, lansări de rachete de croazieră de tip Kalibr, atât în cadrul procesului de pregătire pentru luptă, cât și în condiții reale, împotriva pozițiilor militanților sirieni.

Astfel, pe 11.12.2019, fregata Amiral Essen a FRMN a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr dintr-un poligon de instrucție din acvatoriul Mării Negre asupra unei ținte terestre. Aceasta a amplasată în poligon la o distanță de aproximativ 140 de mile marine (peste 250 de kilometri) și a fost lovită într-un interval de 137 de secunde.  

Anterior, în timpul operației militare din Siria, fregata Amiral Essen a lansat mai multe achete de croazieră de tip Kalibr  (3M14T), din Marea Mediterană, după cum urmează:

– pe 31.05.2017, două rachete;

– pe 23.06.2017, două rachete;

– pe 05.09.2017, șase rachete.

În dotarea FRMN se află trei fregate Proiect 11356, purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Pe lângă fregata Amiral Essen, din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață mai fac parte și fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov.

Prin rotație, cele trei fregate desfășoară serviciul de luptă în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. În prezent, în misiune în Marea Mediterană se află fregata Amiral Grigorovici.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s