Trupele de Transmisiuni din sud-vestul Rusiei au început executarea unui antrenament complex de comandament și stat major 

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 10.03.2021, marile unități și unități militare de conducere și de transmisiuni au trecut la executarea unui antrenament de comandament și stat major, sub conducerea comandantului Trupelor regiunii, general de armată Aleksandr Dvornikov.

La activitățile de pregătire operativă participă forțe și mijloace din cele trei armate de arme întrunite, armata de forțe aeriene și apărare antiaeriană, Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică. Acestea au început desfășurarea în teren a punctelor de conducere de campanie.

Subunitățile de conducere și transmisiuni ale armatelor de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud au efectuat marșuri în poligoane, au desfășurat mijloacele de comunicații și au organizat un sistem unic de conducere a trupelor.

Sistemele automatizate vor asigura conducerea trupelor în regim de timp real în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, de la nord de Regiunea Volgograd și până la bazele militare din republicile caucaziene, respectiv Armenia, Abhazia și Osetia de Sud, precum și din Crimeea până la litoralul Mării Caspice din Republica Daghestan și Regiunea Astrakhan.

Securitatea în timpul transferării statelor majore la locul de desfășurare a punctelor de conducere de campanie a fost asigurată de Poliția Militară și Inspecția Militară Auto a Regiunii Militare Sud.

În scopul mascării punctelor de conducere, în locurile de desfășurare au fost executate amenajări genistice și au fost implicate subunități de război electronic. Protecția împotriva atacurilor aeriene ale adversarului convențional a fost asigurată de subunități de apărare antiaeriană.

La activitățile de pregătire operativă participă peste 1.500 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv noile complexe de conducere a trupelor de tip APE-5. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La antrenamentul de comandament și stat major privind conducerea Trupelor Regiunii Militare Sud participă, practic, întregul sistem de comunicații al regiunii. În activitățile de pregătire pentru luptă în teren sunt implicate toate componentele Regiunii Militare Sud de Forțe Terestre, Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și Forțe Navale.

Activități de această anvergură se desfășoară, de regulă, de două ori în timpul unui an de instrucție. Un antrenament este executat în perioada de instrucție de iarnă (decembrie – mai), iar cel de-al doilea în perioada de instrucție de vară (iunie – noiembrie).  

Ieșirea în teren a punctelor de conducere de la toate eșaloanele are ca scop perfecționarea deprinderilor militarilor în asigurarea unor comunicații neîntrerupte și sigure, în condiții de campanie.

Probabil, antrenamentul va dura cel puțin trei zile.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s