Noua dronă rusească de atac de tip Grom va putea controla un roi format din 10 drone Molniya  

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.03.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că drona de atac de perspectivă Grom va fi capabilă să controleze un roi format din 10 drone Molniya.

“Aparatul de zbor fără pilot Grom, dezvoltat de compania Kronștadt, pe lângă posibilitățile sale de atac va fi capabilă și să controleze un roi format din 10 drone de atac Molniya, lansate de pe o altă platformă aeriană”, a spus sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, până de curând, drona de atac Molniya a purtat denumirea de Piranha.

După cum a informat compania Kronștadt, posibilitățile de atac ale dronei Grom sunt legate de existența celor patru puncte de prindere pentru armamente: două sunt amplasate sub aripi, iar alte două în interiorul fuselajului. Potrivit datelor oficiale, drona are o greutate la decolare de șapte tone și este capabilă să transporte o încărcătură cu o greutate de până la 1,3 tone, la o distanță de 800 de kilometri.

Drona Grom va putea să întrebuințeze un spectru larg de armamente. În prezent, corporația Armament tactic de rachete pregătește pentru aceasta rachete din clasa aer-sol, o nouă rachetă dirijată de aviație Produs 85, precum și bombe dirijate de aviație KAB-250 și KAB-500. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Rusia încearcă să-și corecteze rapid unul dintre puctele slabe ale Forțelor Armate, recunoscut atât de experții militari străini, cât și de cei interni, respectiv lipsa dronelor de atac.

Deși există încă decalaje mari față de SUA, China, dar și alte state precum Israel sau chiar Turcia, partea rusă dezvoltă simultan mai multe tipuri de drone de atac, ușoare, medii și grele. În plus, reprezentanții ruși intenționează să realizeze o interconectare între acestea, în scopul creșterii puterii de lovire și a eficienței atacurilor aeriene.

Astfel, după recenta introducere în dotarea trupelor a dronei de atac Orion, Rusia dezvoltă și testează alte două drone de atac din clasa medie, respectiv Altius și Grom. În paralel, continuă testarea prototipului dronei grele de atac de tip Okhotnik.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată dezvoltarea dronelor Molniya, de dimensiuni reduse, care vor putea fi lansate de pe mai multe platforme purtătoare, inclusiv avioane de vânătoare Su-57 și drone grele de atac Okhotnik, și vor putea să acioneze în roiuri formate din 8-10 aparate de zbor fără pilot.   

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s